HomeJedzenieKotlety zawsze będą soczyste i złocistobrązowe: ten przepis przekazywany jest z pokolenia...

Kotlety zawsze będą soczyste i złocistobrązowe: ten przepis przekazywany jest z pokolenia na pokolenie

Przygotowanie kotletów jest prostsze niż się wydaje, ale byłoby miło, gdyby wyszły soczyste i pięknie się prezentowały..

Do tego nie są potrzebne żadne specjalne składniki.Najważniejsze jest, aby znaleźć skuteczny przepis i postępować zgodnie z technologią.

O takim właśnie przepisie mówiła ekspertka naszego magazynu Julia Arkhipova, kucharka i piekarz czwartej kategorii.

Będziesz potrzebować:

  • mięso mielone (wieprzowo-wołowe) 1-1,5 kg.
  • ziemniaki 3-4 szt.
  • cebula 2-3 szt.
  • chleb 200 gr.
  • jajko 1 szt.
  • mleko,.
  • olej roślinny.
  • sól i pieprz do smaku.
  • Jak gotować

    1.Obrane ziemniaki i cebulę należy zetrzeć na drobnej tarce, namoczyć chleb w mleku.

    2.Do miski z mięsem mielonym dodać surowe jajko, sól i pieprz, wymieszać, dodać warzywa i pieczywo.

    3.Do mięsa mielonego dodać odrobinę oleju roślinnego, wymieszać i odstawić na 10-15 minut.

    4.Rozgrzewamy patelnię, mokrymi rękami formujemy kotlety i smażymy je na patelni z obu stron bez przykrycia.

    Wszystkie smażone kotlety należy dusić na małym ogniu, aż będą ugotowane.Smacznego!

    Janem
    Janem
    Dzielę się z Wami wspaniałymi przepisami tradycyjnej polskiej kuchni oraz poradami, jak stworzyć przytulny i stylowy dom. Moje osobiste triki, sprawdzone przez lata, sprawią, że każdy dzień będzie pełen ciepła i smaku. Dołączcie do mnie w tej kulinarnej i domowej podróży!

    LEAVE A REPLY

    Please enter your comment!
    Please enter your name here

    Nejoblíbenější

    Nedávné komentáře