Przygotowanie kotletów jest prostsze niż się wydaje, ale byłoby miło, gdyby wyszły soczyste i pięknie się prezentowały..
Do tego nie są potrzebne żadne specjalne składniki.Najważniejsze jest, aby znaleźć skuteczny przepis i postępować zgodnie z technologią.
O takim właśnie przepisie mówiła ekspertka naszego magazynu Julia Arkhipova, kucharka i piekarz czwartej kategorii.
Będziesz potrzebować:
Jak gotować
1.Obrane ziemniaki i cebulę należy zetrzeć na drobnej tarce, namoczyć chleb w mleku.
2.Do miski z mięsem mielonym dodać surowe jajko, sól i pieprz, wymieszać, dodać warzywa i pieczywo.
3.Do mięsa mielonego dodać odrobinę oleju roślinnego, wymieszać i odstawić na 10-15 minut.
4.Rozgrzewamy patelnię, mokrymi rękami formujemy kotlety i smażymy je na patelni z obu stron bez przykrycia.
Wszystkie smażone kotlety należy dusić na małym ogniu, aż będą ugotowane.Smacznego!