HomeJedzenieProste, ale pyszne ciasto z zieloną cebulą i serem: poradzi sobie z...

Proste, ale pyszne ciasto z zieloną cebulą i serem: poradzi sobie z nim każdy mieszkaniec lata

Kto powiedział, że na daczy trzeba jeść wyłącznie konserwy lub makarony błyskawiczne?.

Po uporaniu się z obowiązkami daczy możesz przygotować na obiad eleganckie, ale bardzo proste ciasto z zieloną cebulą i serem..

Jak to zrobić, powiedziała nam ekspertka naszego magazynu Julia Arkhipova, kucharka i piekarz czwartej kategorii.

Będziesz potrzebować:

  • masło 180 gr.
  • jajka 2 szt.
  • mąka 300 gr.
  • proszek do pieczenia 10 gr.
  • cukier 1 łyżeczka.l.
  • sól do smaku.
  • woda 4 łyżki.l.
  • cebula (pióra) 700 gr.
  • ser 270 gr.
  • olej roślinny.
  • Jak gotować

    1.Do miski przesiewamy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, dodajemy szczyptę soli i cukier.Wymieszaj i oddziel białka od żółtek – żółtko jest potrzebne w cieście.

    2.Masło zetrzeć na grubej tarce, wymieszać z mąką i dodać wodę.Zagnieść ciasto 2/3 i 1/3 i włożyć do zamrażalnika na 30 minut.

    3.Cebulę posiekać, ser zetrzeć na grubej tarce i wymieszać z cebulą, następnie dodać pozostałe białka i wymieszać.

    4.Formę wysmaruj olejem i zetrzyj najpierw 2/3 ciasta, następnie wyłóż nadzienie i zetrzyj na wierzch resztę ciasta.

    Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni Celsjusza przez 40 minut.Smacznego!

    Już wcześniej pisaliśmy, dlaczego kotlety w restauracji zawsze smakują lepiej.

    Janem
    Janem
    Dzielę się z Wami wspaniałymi przepisami tradycyjnej polskiej kuchni oraz poradami, jak stworzyć przytulny i stylowy dom. Moje osobiste triki, sprawdzone przez lata, sprawią, że każdy dzień będzie pełen ciepła i smaku. Dołączcie do mnie w tej kulinarnej i domowej podróży!

    LEAVE A REPLY

    Please enter your comment!
    Please enter your name here

    Nejoblíbenější

    Nedávné komentáře