HomeJedzeniePo co dodawać olej do kawy i którą opcję lepiej wybrać: sekrety...

Po co dodawać olej do kawy i którą opcję lepiej wybrać: sekrety smakoszy

Być może trudno znaleźć tak popularny napój, który ma tyle możliwości przygotowania, co kawa..

To wykwintny napój, który pozwoli Ci cieszyć się delikatnym aromatem, bogatym smakiem i doda zastrzyku energii..

Warto zauważyć, że smakosze często przygotowują kawę inaczej – zauważa ekspert kulinarny naszego magazynu, kucharka Julia Arkhipova.

Czasem słyszy się np. o dodawaniu oliwy do napoju.

Dlaczego to zrobić i który produkt lepiej wybrać?

Warto zaznaczyć, że wprowadzenie oleju do kawy pełni jednocześnie dwie funkcje.Po pierwsze, napój staje się bardziej kaloryczny i sycący.Będzie to doskonałe rozwiązanie na przekąskę, gdyż zaspokoi głód i zapobiegnie przejadaniu się.

Warto również dodać, że jest to doskonały suplement dla osób, które nie mają wystarczającej ilości zdrowych tłuszczów w swojej diecie.

Drugą funkcją oliwy jest wzbogacenie i smaczniejszy napój.

Powinieneś wybrać olej kokosowy lub masło.Jeśli wybierzesz pierwszą opcję, powinieneś preferować produkt organiczny, nierafinowany.

Janem
Janem
Dzielę się z Wami wspaniałymi przepisami tradycyjnej polskiej kuchni oraz poradami, jak stworzyć przytulny i stylowy dom. Moje osobiste triki, sprawdzone przez lata, sprawią, że każdy dzień będzie pełen ciepła i smaku. Dołączcie do mnie w tej kulinarnej i domowej podróży!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Nejoblíbenější

Nedávné komentáře