Być może trudno znaleźć tak popularny napój, który ma tyle możliwości przygotowania, co kawa..
To wykwintny napój, który pozwoli Ci cieszyć się delikatnym aromatem, bogatym smakiem i doda zastrzyku energii..
Warto zauważyć, że smakosze często przygotowują kawę inaczej – zauważa ekspert kulinarny naszego magazynu, kucharka Julia Arkhipova.
Czasem słyszy się np. o dodawaniu oliwy do napoju.
Dlaczego to zrobić i który produkt lepiej wybrać?
Warto zaznaczyć, że wprowadzenie oleju do kawy pełni jednocześnie dwie funkcje.Po pierwsze, napój staje się bardziej kaloryczny i sycący.Będzie to doskonałe rozwiązanie na przekąskę, gdyż zaspokoi głód i zapobiegnie przejadaniu się.
Warto również dodać, że jest to doskonały suplement dla osób, które nie mają wystarczającej ilości zdrowych tłuszczów w swojej diecie.
Drugą funkcją oliwy jest wzbogacenie i smaczniejszy napój.
Powinieneś wybrać olej kokosowy lub masło.Jeśli wybierzesz pierwszą opcję, powinieneś preferować produkt organiczny, nierafinowany.