HomeJedzenieNowy przepis na cukinię: smaczniejsza niż smażona – zjedzą ją nawet ci,...

Nowy przepis na cukinię: smaczniejsza niż smażona – zjedzą ją nawet ci, którzy nie przepadają za cukinią

Czy wiesz, że nawet osoby, które nie lubią cukinii, można je pokochać?.

Nowy przepis zyskuje na popularności.Pomysł jest taki, żeby ubić produkt jajkiem.Ci, którzy próbowali, mówią: smakuje lepiej niż zwykła cukinia smażona..

Przepisem tym podzieliła się kucharka Julia Arkhipova, ekspertka ds. kulinarnych publikacji sieci BelNovosti.

Według niej będziesz potrzebować dwóch młodych cukinii, które należy pokroić w kostkę.

Następnie kostki te wkładamy do odpowiedniego pojemnika, do którego wbijamy jajka (tam je rozbijamy).

Za pomocą blendera ubij zawartość naczynia, aż będzie przypominała owsiankę.

Następnie dodaj łyżeczkę soli i połowę tej samej łyżeczki pieprzu.Wyciśnij trzy ząbki czosnku.

Całość mieszamy, po czym do tej samej miski wrzucamy drobno posiekany pęczek koperku i ponownie mieszamy.

Następnie dodaj 140 gramów mąki.Zamieszajmy.Teraz dodaj dwie łyżki oleju roślinnego.

Na patelni rozgrzej olej roślinny.Chochlą lub łyżką formuj naleśniki i smaż na średnim ogniu na złoty kolor.

Następnie odwróć się i przykryj pokrywką, pod którą gotujemy przez około pięć minut.Właściwie to wszystko.

Janem
Janem
Dzielę się z Wami wspaniałymi przepisami tradycyjnej polskiej kuchni oraz poradami, jak stworzyć przytulny i stylowy dom. Moje osobiste triki, sprawdzone przez lata, sprawią, że każdy dzień będzie pełen ciepła i smaku. Dołączcie do mnie w tej kulinarnej i domowej podróży!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Nejoblíbenější

Nedávné komentáře