Czy wiesz, że nawet osoby, które nie lubią cukinii, można je pokochać?.
Nowy przepis zyskuje na popularności.Pomysł jest taki, żeby ubić produkt jajkiem.Ci, którzy próbowali, mówią: smakuje lepiej niż zwykła cukinia smażona..
Przepisem tym podzieliła się kucharka Julia Arkhipova, ekspertka ds. kulinarnych publikacji sieci BelNovosti.
Według niej będziesz potrzebować dwóch młodych cukinii, które należy pokroić w kostkę.
Następnie kostki te wkładamy do odpowiedniego pojemnika, do którego wbijamy jajka (tam je rozbijamy).
Za pomocą blendera ubij zawartość naczynia, aż będzie przypominała owsiankę.
Następnie dodaj łyżeczkę soli i połowę tej samej łyżeczki pieprzu.Wyciśnij trzy ząbki czosnku.
Całość mieszamy, po czym do tej samej miski wrzucamy drobno posiekany pęczek koperku i ponownie mieszamy.
Następnie dodaj 140 gramów mąki.Zamieszajmy.Teraz dodaj dwie łyżki oleju roślinnego.
Na patelni rozgrzej olej roślinny.Chochlą lub łyżką formuj naleśniki i smaż na średnim ogniu na złoty kolor.
Następnie odwróć się i przykryj pokrywką, pod którą gotujemy przez około pięć minut.Właściwie to wszystko.