HomeJedzenieJak restauracjom zawsze udaje się ugotować puszysty ryż: wiele gospodyń domowych nie...

Jak restauracjom zawsze udaje się ugotować puszysty ryż: wiele gospodyń domowych nie zna tych subtelności

Wiele gospodyń domowych zastanawia się, dlaczego ryż w restauracjach jest zawsze kruchy..

Jak szefowie kuchni to osiągają, wyjaśnia Julia Arkhipova, ekspert w dziedzinie kulinarnej publikacji sieci Belnovosti, kucharz, piekarz czwartej klasy.

Jak ugotować puszysty ryż

To, czy ryż okaże się kruchy, zależy w dużej mierze od technologii gotowania.

Najpierw zagotuj ryż na średnim ogniu bez pokrywki.

Gdy woda zagotuje się do poziomu ryżu, przykryj patelnię pokrywką, zmniejsz ogień do niskiego i doprowadź do gotowości.

Ryż należy gotować na małym ogniu, aby się nie zagotował.

Możesz także zapobiec sklejaniu się ryżu, dodając do wody odrobinę oleju słonecznikowego.

Ekspert wyjaśniła już wcześniej, jakie błędy kulinarne mogą sprawić, że zupa stanie się szkodliwa.

Janem
Janem
Dzielę się z Wami wspaniałymi przepisami tradycyjnej polskiej kuchni oraz poradami, jak stworzyć przytulny i stylowy dom. Moje osobiste triki, sprawdzone przez lata, sprawią, że każdy dzień będzie pełen ciepła i smaku. Dołączcie do mnie w tej kulinarnej i domowej podróży!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Nejoblíbenější

Nedávné komentáře