HomeJedzenieJak kisić najsmaczniejsze ogórki: goście nie tylko zjedzą ogórki, ale także nie...

Jak kisić najsmaczniejsze ogórki: goście nie tylko zjedzą ogórki, ale także nie pozostawią nic z marynaty

Nie trzeba specjalnej mądrości, żeby zrobić pyszne ogórki kiszone..

Według szefowej kuchni Julii Arkhipowej, ekspertki internetowego wydania BelNovosti, wystarczy skorzystać ze sprawdzonego przepisu..

Dokładnie tym podzielił się z nami specjalista.

Do marynowania ogórków zaleca się użycie marynaty o nazwie „3-6-9“.

Z jego pomocą otrzymasz mega chrupiące ogórki, które będą umiarkowanie słodkie i słone, a do tego mega smaczne.

Idealnie nadają się na przystawkę lub sałatkę, a solankę można pić galonami.

Co ciekawe, nie trzeba już pamiętać o proporcjach: nazwa już mówi, ile i czego użyć: najpierw sól, potem cukier, a na końcu ocet stołowy 9%.

Nawiasem mówiąc, ta marynata nadaje się nie tylko do ogórków, ale także do pomidorów i różnych warzyw.

Wcześniej powiedzieliśmy Ci, jakich produktów nie powinieneś kupować w supermarkecie.

Janem
Janem
Dzielę się z Wami wspaniałymi przepisami tradycyjnej polskiej kuchni oraz poradami, jak stworzyć przytulny i stylowy dom. Moje osobiste triki, sprawdzone przez lata, sprawią, że każdy dzień będzie pełen ciepła i smaku. Dołączcie do mnie w tej kulinarnej i domowej podróży!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Nejoblíbenější

Nedávné komentáře