Nie trzeba specjalnej mądrości, żeby zrobić pyszne ogórki kiszone..
Według szefowej kuchni Julii Arkhipowej, ekspertki internetowego wydania BelNovosti, wystarczy skorzystać ze sprawdzonego przepisu..
Dokładnie tym podzielił się z nami specjalista.
Do marynowania ogórków zaleca się użycie marynaty o nazwie „3-6-9“.
Z jego pomocą otrzymasz mega chrupiące ogórki, które będą umiarkowanie słodkie i słone, a do tego mega smaczne.
Idealnie nadają się na przystawkę lub sałatkę, a solankę można pić galonami.
Co ciekawe, nie trzeba już pamiętać o proporcjach: nazwa już mówi, ile i czego użyć: najpierw sól, potem cukier, a na końcu ocet stołowy 9%.
Nawiasem mówiąc, ta marynata nadaje się nie tylko do ogórków, ale także do pomidorów i różnych warzyw.
Wcześniej powiedzieliśmy Ci, jakich produktów nie powinieneś kupować w supermarkecie.