HomeJedzenieGotuj szybko i smacznie: sprytny przepis na lekko solone ogórki po polsku

Gotuj szybko i smacznie: sprytny przepis na lekko solone ogórki po polsku

Sezon na ogórki już w pełni, można poczęstować się lekko solonymi ogórkami..

Przepis na pyszne, lekko solone ogórki po polsku, które można przygotować w dwie godziny – mówi Julia Arkhipova, ekspertka internetowego wydawnictwa Belnovosti w dziedzinie gotowania, kucharka i piekarz czwartej klasy.

Jak gotować lekko solone ogórki po polsku

Na pół kilograma młodych ogórków będziesz potrzebować: dwa ząbki czosnku, czubatą łyżeczkę soli, łyżkę oleju słonecznikowego, 1-2 łyżki.l.posiekany świeży koperek, 2 łyżeczki.l.dowolny miód kwiatowy, 2 łyżeczki.l.gorczyca, 2 łyżeczki.l. 9% octu.

Możesz także dodać 0,5 łyżeczki.l.czerwona ostra papryka (płatki).

Ogórki pokroić w plastry o grubości 1-1,5 cm, pozostałe składniki wymieszać w dużej misce.

Do powstałej marynaty dodać ogórki, wymieszać, pozostawić na pół godziny w temperaturze pokojowej i włożyć do lodówki na półtorej godziny.

Wcześniej ekspert powiedział, jak gotować jajecznicę w stylu wiejskim.

Janem
Janem
Dzielę się z Wami wspaniałymi przepisami tradycyjnej polskiej kuchni oraz poradami, jak stworzyć przytulny i stylowy dom. Moje osobiste triki, sprawdzone przez lata, sprawią, że każdy dzień będzie pełen ciepła i smaku. Dołączcie do mnie w tej kulinarnej i domowej podróży!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Nejoblíbenější

Nedávné komentáře