Czy wiesz, że lekko solone ogórki można przygotować dosłownie w 30 minut?.
Julia Arkhipova, ekspertka w dziedzinie kulinarnej publikacji internetowej Belnovosti, kucharka i piekarz czwartej kategorii, podzieliła się przepisem na szybkie przygotowanie pysznych lekko solonych ogórków.
Jak szybko przygotować lekko solone ogórki
Na 1 kilogram ogórków potrzebne będą dwa ząbki czosnku, pięć gałązek koperku i 40 gramów soli i cukru.
Ogórki myjemy w zimnej wodzie, odcinamy końcówki i kroimy na ćwiartki.
Następnie włóż do miski, dodaj sól, cukier, czosnek i koperek, wymieszaj i pozostaw do marynowania na 30 minut.
Po tym czasie możesz spróbować ogórków.Ogórki te można przechowywać w szczelnym pojemniku do 7 dni.
Wcześniej ekspert opowiadał, jak przygotować orzeźwiający chłodnik.