HomeJedzenieCzy można przygotować pyszną duszoną kapustę bez koncentratu pomidorowego i kwaśnej śmietany:...

Czy można przygotować pyszną duszoną kapustę bez koncentratu pomidorowego i kwaśnej śmietany: powiemy Ci, jak

Piękno dań z kapusty polega na tym, że można je przygotowywać przez cały rok..

Ekspert publikacji sieci BelNovosti, kucharka Julia Arkhipova, postanowiła podzielić się unikalnym przepisem na jedno z tych dań.Mówimy o duszonej kapuście, do przygotowania której nie jest potrzebny koncentrat pomidorowy ani śmietana..

Zamiast tego przygotuj następujące składniki:

  • kapusta świeża – 500 g.
  • pieczarki – 300 g.
  • cebula – 1 szt.
  • marchewki – 1 szt.
  • bulion lub woda – 50 ml.
  • olej roślinny – 1 łyżka.ja.
  • sól – do smaku.
  • Aby uzyskać wyjątkowy smak i aromat, dodaj jedną łyżeczkę curry.

    Kapustę, grzyby i cebulę posiekaj, a marchewkę posiekaj na tarce o dużych oczkach.

    Następnie usmaż pieczarki na patelni z olejem roślinnym.Gdy puszczą sok, na patelnię wrzucamy cebulę i marchewkę.

    Zawartość naczyń należy chwilę poddusić na ogniu – Twoim zadaniem jest zmiękczenie warzyw.

    Kiedy tak się stanie, możesz dodać do nich kapustę.Nie należy również zwlekać z przyprawami – dodać sól wraz z curry i smażyć wszystkie składniki przez 5-6 minut.

    Po upływie określonego czasu wlać bulion do miski, przykryć pokrywką i gotować na wolnym ogniu przez kolejne 15-20 minut.

    Wcześniej ekspert podpowiedział, co można ugotować w sezonie cukinii.

    Janem
    Janem
    Dzielę się z Wami wspaniałymi przepisami tradycyjnej polskiej kuchni oraz poradami, jak stworzyć przytulny i stylowy dom. Moje osobiste triki, sprawdzone przez lata, sprawią, że każdy dzień będzie pełen ciepła i smaku. Dołączcie do mnie w tej kulinarnej i domowej podróży!

    LEAVE A REPLY

    Please enter your comment!
    Please enter your name here

    Nejoblíbenější

    Nedávné komentáře