Piękno dań z kapusty polega na tym, że można je przygotowywać przez cały rok..
Ekspert publikacji sieci BelNovosti, kucharka Julia Arkhipova, postanowiła podzielić się unikalnym przepisem na jedno z tych dań.Mówimy o duszonej kapuście, do przygotowania której nie jest potrzebny koncentrat pomidorowy ani śmietana..
Zamiast tego przygotuj następujące składniki:
Aby uzyskać wyjątkowy smak i aromat, dodaj jedną łyżeczkę curry.
Kapustę, grzyby i cebulę posiekaj, a marchewkę posiekaj na tarce o dużych oczkach.
Następnie usmaż pieczarki na patelni z olejem roślinnym.Gdy puszczą sok, na patelnię wrzucamy cebulę i marchewkę.
Zawartość naczyń należy chwilę poddusić na ogniu – Twoim zadaniem jest zmiękczenie warzyw.
Kiedy tak się stanie, możesz dodać do nich kapustę.Nie należy również zwlekać z przyprawami – dodać sól wraz z curry i smażyć wszystkie składniki przez 5-6 minut.
Po upływie określonego czasu wlać bulion do miski, przykryć pokrywką i gotować na wolnym ogniu przez kolejne 15-20 minut.
Wcześniej ekspert podpowiedział, co można ugotować w sezonie cukinii.