HomeJedzenieCo zrobić z podrobami, aby pozbyć się nieprzyjemnego zapachu i smaku: szefowie...

Co zrobić z podrobami, aby pozbyć się nieprzyjemnego zapachu i smaku: szefowie kuchni zdradzili swoje sekrety

Jedynymi czynnikami, które mogą powstrzymać gospodynie domowe od regularnego przygotowywania podrobów, jest obecność specyficznego smaku, a nie najprzyjemniejszego aromatu..

Te niedociągnięcia czasami towarzyszą nawet gotowym produktom..

Dlatego warto poznać metody, które mogą wyeliminować zapach i smak – mówi ekspert kulinarny naszego magazynu, kucharka Julia Arkhipova.

Jakie są te metody?

Mleko

Niektórym szkoda marnować mleko na moczenie podrobów, ale to „poświęcenie“ z pewnością się usprawiedliwi.Danie okaże się delikatne, aromatyczne i smaczne.

Podroby należy przechowywać w mleku do godziny.

Marynata

Ciekawostką jest to, że marynowanie sprawi, że podroby będą znacznie smaczniejsze i ciekawsze.Do marynaty można wybrać dowolne aromatyczne zioła i przyprawy.

W tym przypadku składniki płynne nie są potrzebne.Przed gotowaniem należy odczekać co najmniej kilka godzin.

Gruba sól morska

Metoda ta jest znana od dawna i cieszy się dużą popularnością.Musisz wziąć sól i przetworzyć podroby.Po 20 minutach zalej je wodą, osusz i rozpocznij gotowanie.

Janem
Janem
Dzielę się z Wami wspaniałymi przepisami tradycyjnej polskiej kuchni oraz poradami, jak stworzyć przytulny i stylowy dom. Moje osobiste triki, sprawdzone przez lata, sprawią, że każdy dzień będzie pełen ciepła i smaku. Dołączcie do mnie w tej kulinarnej i domowej podróży!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Nejoblíbenější

Nedávné komentáře