Jedynymi czynnikami, które mogą powstrzymać gospodynie domowe od regularnego przygotowywania podrobów, jest obecność specyficznego smaku, a nie najprzyjemniejszego aromatu..
Te niedociągnięcia czasami towarzyszą nawet gotowym produktom..
Dlatego warto poznać metody, które mogą wyeliminować zapach i smak – mówi ekspert kulinarny naszego magazynu, kucharka Julia Arkhipova.
Jakie są te metody?
Mleko
Niektórym szkoda marnować mleko na moczenie podrobów, ale to „poświęcenie“ z pewnością się usprawiedliwi.Danie okaże się delikatne, aromatyczne i smaczne.
Podroby należy przechowywać w mleku do godziny.
Marynata
Ciekawostką jest to, że marynowanie sprawi, że podroby będą znacznie smaczniejsze i ciekawsze.Do marynaty można wybrać dowolne aromatyczne zioła i przyprawy.
W tym przypadku składniki płynne nie są potrzebne.Przed gotowaniem należy odczekać co najmniej kilka godzin.
Gruba sól morska
Metoda ta jest znana od dawna i cieszy się dużą popularnością.Musisz wziąć sól i przetworzyć podroby.Po 20 minutach zalej je wodą, osusz i rozpocznij gotowanie.