Z jakiegoś powodu większość gospodyń domowych mocno wierzy, że do przygotowania barszczu można użyć absolutnie dowolnych składników..
Możliwe, ale w takim razie nie należy narzekać, że pierwsze danie okazało się niesmaczne – ostrzega kucharka Julia Arkhipova, ekspertka publikacji sieci BelNovosti..
Dzisiaj porozmawiamy o kilku produktach, które ogólnie rzecz biorąc są powszechnie spotykane w barszczu – mimo to nie należy ich dodawać, ponieważ mogą zepsuć jego smak i jakość.
Podczas kulinarnych eksperymentów udało się ustalić, że dobry barszcz nie powinien zawierać dwóch popularnych składników: ziemniaków i oleju roślinnego.
Ziemniaki są zwykle włączane do pierwszych dań, aby uczynić je bardziej satysfakcjonującymi i bogatymi.
Ale barszcz zawiera już wiele innych składników, więc dodawanie ziemniaków nie jest wcale konieczne.
Ponadto ziemniaki mogą pogorszyć smak barszczu, czyniąc go mniej jasnym i bogatym.
Olej roślinny również negatywnie wpływa na smak barszczu, zwłaszcza jeśli jest niskiej jakości.
Jeśli po tym zastanawiasz się jak przygotować smażenie barszczu, oto odpowiedź: aby uzyskać naprawdę bogaty, aromatyczny i smaczny barszcz, użyj dobrego smalcu.