HomeJedzenieCo ugotować w sezonie na cukinię: niesamowity przepis

Co ugotować w sezonie na cukinię: niesamowity przepis

Naleśniki z cukinii to właśnie danie, które wymaga minimum produktów i wysiłku, a jednocześnie daje maksimum smaku..

Przepisem podzieliła się kucharka Julia Arkhipova, ekspertka internetowego wydania BelNovosti..

Aby to zrobić, będziesz potrzebować następujących produktów (ilości są podane na jedną małą cukinię):

  • 1 jajko.
  • 50 g sera.
  • 1 łyżka mąki.
  • 1-2 ząbki czosnku.
  • sól i przyprawy – do smaku.
  • Jeśli to możliwe (i pożądane), możesz dodać koperek, który należy najpierw drobno posiekać.

    Aby zrobić placki z cukinii, obierz warzywo, a miąższ zetrzyj na tarce o dużych oczkach.

    Powstałą masę wymieszaj z tartym serem, mąką i posiekanym czosnkiem.Nie zapomnij o soli i przyprawach.

    Teraz możesz przystąpić do smażenia – przygotuj naleśniki na patelni wysmarowanej olejem roślinnym, aż będą złocistobrązowe z każdej strony.

    Do podania użyj sosu śmietanowego na bazie kwaśnej śmietany, świeżych ziół, czosnku i przypraw.

    Wcześniej BelNovosti pisał, jak pysznie ugotować nawet najtańszy makaron.

    Janem
    Janem
    Dzielę się z Wami wspaniałymi przepisami tradycyjnej polskiej kuchni oraz poradami, jak stworzyć przytulny i stylowy dom. Moje osobiste triki, sprawdzone przez lata, sprawią, że każdy dzień będzie pełen ciepła i smaku. Dołączcie do mnie w tej kulinarnej i domowej podróży!

    LEAVE A REPLY

    Please enter your comment!
    Please enter your name here

    Nejoblíbenější

    Nedávné komentáře