Naleśniki z cukinii to właśnie danie, które wymaga minimum produktów i wysiłku, a jednocześnie daje maksimum smaku..
Przepisem podzieliła się kucharka Julia Arkhipova, ekspertka internetowego wydania BelNovosti..
Aby to zrobić, będziesz potrzebować następujących produktów (ilości są podane na jedną małą cukinię):
Jeśli to możliwe (i pożądane), możesz dodać koperek, który należy najpierw drobno posiekać.
Aby zrobić placki z cukinii, obierz warzywo, a miąższ zetrzyj na tarce o dużych oczkach.
Powstałą masę wymieszaj z tartym serem, mąką i posiekanym czosnkiem.Nie zapomnij o soli i przyprawach.
Teraz możesz przystąpić do smażenia – przygotuj naleśniki na patelni wysmarowanej olejem roślinnym, aż będą złocistobrązowe z każdej strony.
Do podania użyj sosu śmietanowego na bazie kwaśnej śmietany, świeżych ziół, czosnku i przypraw.
Wcześniej BelNovosti pisał, jak pysznie ugotować nawet najtańszy makaron.