HomeJedzenieJak pysznie upiec cukinię: można ją zjeść i nie myśleć o swojej...

Jak pysznie upiec cukinię: można ją zjeść i nie myśleć o swojej figurze

Warzywa są głównym dostawcą składników odżywczych i witamin.Pozwalają jeść bez szkody dla zdrowia i obwodu talii..

Dodatkowo warzywa można pysznie ugotować, dzięki czemu dieta nie wydaje się zupełnie pozbawiona radości i smaku..

Ekspertka naszego magazynu Julia Arkhipova, czwartorzędna kucharka i piekarz, opowiedziała nam, jak pysznie upiec cukinię z serem i czosnkiem.

Będziesz potrzebować:

  • cukinia – 2 szt.
  • ser – 150 gr.
  • czosnek – 1-2 ząbki.
  • sól i przyprawy do smaku.
  • olej roślinny.
  • świeże warzywa.
  • Jak gotować

    1.Trzeba zetrzeć ser, przecisnąć czosnek przez praskę, posiekać zioła, a następnie wymieszać ze sobą wszystkie składniki i dodać soli i przypraw do smaku.

    2.Cukinię należy umyć, usunąć łodygi, obrać i usunąć nasiona, a następnie pokroić w słupki – nie duże lub w cienkie półpierścienie.

    3.Naczynie do pieczenia wysmaruj olejem roślinnym, ułóż cukinię, posyp mieszanką sera i czosnku i włóż do piekarnika nagrzanego do 200 stopni Celsjusza na 20 minut.

    Smacznego!

    Janem
    Janem
    Dzielę się z Wami wspaniałymi przepisami tradycyjnej polskiej kuchni oraz poradami, jak stworzyć przytulny i stylowy dom. Moje osobiste triki, sprawdzone przez lata, sprawią, że każdy dzień będzie pełen ciepła i smaku. Dołączcie do mnie w tej kulinarnej i domowej podróży!

    LEAVE A REPLY

    Please enter your comment!
    Please enter your name here

    Nejoblíbenější

    Nedávné komentáře