Warzywa są głównym dostawcą składników odżywczych i witamin.Pozwalają jeść bez szkody dla zdrowia i obwodu talii..
Dodatkowo warzywa można pysznie ugotować, dzięki czemu dieta nie wydaje się zupełnie pozbawiona radości i smaku..
Ekspertka naszego magazynu Julia Arkhipova, czwartorzędna kucharka i piekarz, opowiedziała nam, jak pysznie upiec cukinię z serem i czosnkiem.
Będziesz potrzebować:
Jak gotować
1.Trzeba zetrzeć ser, przecisnąć czosnek przez praskę, posiekać zioła, a następnie wymieszać ze sobą wszystkie składniki i dodać soli i przypraw do smaku.
2.Cukinię należy umyć, usunąć łodygi, obrać i usunąć nasiona, a następnie pokroić w słupki – nie duże lub w cienkie półpierścienie.
3.Naczynie do pieczenia wysmaruj olejem roślinnym, ułóż cukinię, posyp mieszanką sera i czosnku i włóż do piekarnika nagrzanego do 200 stopni Celsjusza na 20 minut.
Smacznego!