HomeJedzeniePrzygotuj buraki na barszcz w ten sposób: danie będzie miało bogaty kolor...

Przygotuj buraki na barszcz w ten sposób: danie będzie miało bogaty kolor „restauracyjny”

Aby barszcz miał nasycony „restauracyjny“ kolor, należy przygotować buraki w określony sposób..

Julia Arkhipova, ekspertka w dziedzinie kulinarnej publikacji internetowej Belnovosti, kucharka i piekarz czwartej kategorii, opowiada, jak to zrobić.

Jak przygotować buraki na barszcz

Po pierwsze, musisz wziąć ciemne buraki, powinny pokolorować twoje ręce.

Po drugie, buraki smażone są oddzielnie od innych warzyw.Pod wpływem pokarmów zasadowych i skrobiowych (ziemniaki, marchew, cebula, kapusta) pigment w burakach traci kolor.

Można najpierw usmażyć buraki, ciągle mieszając, następnie dodać bulion, przykryć patelnię pokrywką i chwilę dusić.

Po trzecie, buraki należy gotować na wolnym ogniu nie dłużej niż 15 minut, w przeciwnym razie barszcz stanie się brązowy.

Surowo zabrania się także dodawania buraków do barszczu na samym początku gotowania.

Wcześniej ekspert mówił, jak gotować leniwe chaczapuri.

Janem
Janem
Dzielę się z Wami wspaniałymi przepisami tradycyjnej polskiej kuchni oraz poradami, jak stworzyć przytulny i stylowy dom. Moje osobiste triki, sprawdzone przez lata, sprawią, że każdy dzień będzie pełen ciepła i smaku. Dołączcie do mnie w tej kulinarnej i domowej podróży!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Nejoblíbenější

Nedávné komentáře