HomeJedzenieCzy można przygotować lecho w 30 minut: najlepszą przekąskę na zimę

Czy można przygotować lecho w 30 minut: najlepszą przekąskę na zimę

Jednym z ulubionych przetworów na zimę jest lecho z papryki, do którego dodaje się także pomidory lub inne warzywa..

Każda gospodyni domowa ma swój ulubiony przepis.Sprawdźmy zatem, czy tę przystawkę da się przygotować w zaledwie 30 minut.

Ekspert naszego magazynu Julia Arkhipova, kucharka i piekarz czwartej klasy, powiedziała nam, jak gotować.

Będziesz potrzebować:

  • pomidory – 6 kg.
  • pieprz – 1,5 kg.
  • sól – 1 łyżka.ja.
  • cukier – 1 szklanka.
  • olej roślinny – 1 szklanka.
  • ocet 9% – 5,5 łyżki.l.
  • Jak gotować

    1.Czyste pomidory kroimy na połówki lub ćwiartki i przepuszczamy przez maszynkę do mięsa lub siekamy w blenderze i przecieramy przez sito.Gotowe puree włóż do rondelka.

    2.Dodaj sól, cukier i olej roślinny i zagotuj.

    3.Paprykę oczyszczamy z nasion i kroimy w plasterki lub, jak kto lubi, wrzucamy do rondla.

    4.Gotuj pod przykryciem 15 minut, dodaj ocet, zagotuj i po minucie wlej lecho do wyparzonych słoików.

    Zwiń pokrywki i odwróć.Po ostygnięciu słoików odłóż je do przechowywania.

    Janem
    Janem
    Dzielę się z Wami wspaniałymi przepisami tradycyjnej polskiej kuchni oraz poradami, jak stworzyć przytulny i stylowy dom. Moje osobiste triki, sprawdzone przez lata, sprawią, że każdy dzień będzie pełen ciepła i smaku. Dołączcie do mnie w tej kulinarnej i domowej podróży!

    LEAVE A REPLY

    Please enter your comment!
    Please enter your name here

    Nejoblíbenější

    Nedávné komentáře