HomeJedzenieDlaczego do herbaty nie można dodawać miodu zamiast cukru: pamiętajcie raz na...

Dlaczego do herbaty nie można dodawać miodu zamiast cukru: pamiętajcie raz na zawsze

Wbrew powszechnemu przekonaniu dodawanie miodu do herbaty zamiast cukru wcale nie jest korzystne..

Eksperci zdecydowanie zalecają porzucenie tego nawyku.

Wyjaśniamy, dlaczego nie należy dodawać miodu do herbaty.

Dlaczego nie można dodać miodu do herbaty?

Miód to naprawdę zdrowa alternatywa dla cukru.Nie należy jednak dodawać miodu do herbaty.

Faktem jest, że podczas obróbki cieplnej miodu zawarte w nim substancje zamieniają się w substancje rakotwórcze.

Proces ten rozpoczyna się już przy +35 stopniach.Dlatego nigdy nie należy dodawać miodu do gorącej herbaty.

Z tego samego powodu nie zaleca się dodawania miodu do wypieków.

Musisz także zrozumieć, że miód, podobnie jak cukier, zawiera szybkie węglowodany.Jest mało prawdopodobne, że uda Ci się schudnąć, zastępując miód cukrem.

Janem
Janem
Dzielę się z Wami wspaniałymi przepisami tradycyjnej polskiej kuchni oraz poradami, jak stworzyć przytulny i stylowy dom. Moje osobiste triki, sprawdzone przez lata, sprawią, że każdy dzień będzie pełen ciepła i smaku. Dołączcie do mnie w tej kulinarnej i domowej podróży!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Nejoblíbenější

Nedávné komentáře