Przygotowanie chrupiącego bakłażana jest bardzo proste..
Najpierw warzywo należy pokroić w plasterki.A następnie każdy powstały kawałek należy zanurzyć w surowym jajku, zawinąć w bułkę tartą i wysłać na patelnię..
I jest jeden mały sekret, który sprawi, że danie będzie wyjątkowo smaczne.
Mówimy o dodawaniu sera i kurkumy do krakersów.
Julia Arkhipova, ekspertka w dziedzinie kulinarnej publikacji internetowej Belnovosti, kucharka i piekarz czwartej kategorii, podzieliła się przepisem na ciekawe danie.
Jak gotować chrupiące bakłażany
Weź jednego bakłażana i pokrój go w plasterki.
Grubość każdego pierścienia powinna wynosić około 5 milimetrów.
Powstałe kawałki włóż do głębokiego pojemnika, posol je i napełnij wodą.
Kawałki bakłażana należy pozostawić w osolonym płynie na około 20 minut.Ta procedura jest potrzebna, aby usunąć gorycz.
Podczas gdy krążki się moczą, przygotuj surowe jajka i krakersy.
Do jednego pojemnika rozbijamy dwa jajka, do drugiego wsypujemy 100 gramów bułki tartej, 50 gramów startego sera i 1 łyżeczkę kurkumy.
Wszystkie przygotowane kawałki bakłażana zanurzamy w surowym jajku i panierujemy w bułce tartej.W tej formie pierścienie należy smażyć na patelni na złoty kolor.
Rezultatem jest chrupiące danie, wyróżniające się jasnym i bardzo przyjemnym smakiem.