HomeJedzenieJak zrobić pyszne naleśniki z cukinią i marchewką: prosty przepis

Jak zrobić pyszne naleśniki z cukinią i marchewką: prosty przepis

Teraz prawie każda gospodyni domowa odkrywa coraz więcej nowych możliwości przygotowania cukinii, ponieważ ten produkt jest prawdziwym symbolem letniej kuchni..

Możesz spróbować zrobić doskonałe lekkie naleśniki..

O tym, jak prawidłowo przygotować danie, opowiada szefowa kuchni Julia Arkhipova, ekspertka naszego magazynu ds. kulinarnych.

Jak gotować naleśniki z cukinii z marchewką?

Wymagane składniki

– około 300 gramów cukinii;
– jedna marchewka i jedna cebula;
– kilka łyżek semoliny;
– pół szklanki kefiru;
– dwa jajka;
– trochę soli.

Przygotowanie

Pierwszym krokiem jest posiekanie dobrze umytej cukinii na tarce i dodanie soli.Następnie należy poczekać, aż warzywo puści sok i dopiero wtedy go wycisnąć.

W międzyczasie zacznijmy obierać i siekać cebulę i marchewkę.Warto też skorzystać z tarki.

Cukinię wymieszaj z innymi warzywami.

Kaszę mannę miesza się z kefirem w osobnym pojemniku.W tym czasie do masy dodaj jajka.Kiedy semolina ma czas na pęcznienie, wprowadzamy ją do głównej kompozycji.

Blachę wykładamy warstwą papieru do pieczenia, smarujemy warstwą oleju i układamy naleśniki.Gotuj naczynie przez 20 minut w piekarniku nagrzanym na 190 stopni.

Janem
Janem
Dzielę się z Wami wspaniałymi przepisami tradycyjnej polskiej kuchni oraz poradami, jak stworzyć przytulny i stylowy dom. Moje osobiste triki, sprawdzone przez lata, sprawią, że każdy dzień będzie pełen ciepła i smaku. Dołączcie do mnie w tej kulinarnej i domowej podróży!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Nejoblíbenější

Nedávné komentáře