Masz dość zwykłych dań ziemniaczanych? Zatem ten artykuł jest dla Ciebie..
Podpowiadamy prosty przepis na pyszne placki ziemniaczane.
Jak gotować placki ziemniaczane
Na 600 gramów ziemniaków potrzebne będą: 200 gramów twarogu, 100 gramów sera i jedno jajko.
Potrzebujesz także soli, mąki, koperku i oleju roślinnego.Ziemniaki ugotuj w osolonej wodzie i zrób puree.
Można dodać odrobinę masła.Do ostudzonego puree dodać szklankę twarogu, dodać sól i wymieszać.
Dodać dwie łyżki mąki, starty ser, jajko i posiekany koperek.
Mieszaj, aż masa będzie gładka i uformuj kotlety.Można obtoczyć w mące lub innej panierce.
Rozgrzej olej roślinny na patelni, smaż kotlety z obu stron na złoty kolor.
Nie spiesz się z podaniem placków ziemniaczanych, powinny lekko ostygnąć.