HomeJedzenieJak prawidłowo posolić smalec: ujawniono główne sekrety

Jak prawidłowo posolić smalec: ujawniono główne sekrety

Niektórzy uważają smalec za produkt szkodliwy, dlatego starają się go w ogóle nie kupować..

Ale to błędne wrażenie..

Oczywiście nie należy jeść smalcu codziennie w dużych ilościach: korzyść z tego będzie niewielka.Ale niewielka ilość smalcu na pewno będzie korzystna.Najsmaczniejszy smalec będzie ten, który sam przygotujesz, jest pewna ekspertka kulinarna naszego magazynu, kucharka Julia Arkhipova.

Dlatego też zasadne będzie odświeżenie części wiedzy na ten temat.

O jakich sekretach pysznego smalcu powinny pamiętać gospodynie domowe?

Wymiary

Aby smalec był smaczny, do posolenia należy go natychmiast podzielić na porcje o odpowiedniej wielkości.Najlepiej jest robić kawałki nie większe niż 150 gramów.

Ale nie warto wycinać mniej.

Przygotowanie

Po dokładnym umyciu produktu zaleca się przed soleniem usunąć nadmiar wilgoci ręcznikiem papierowym.

Wybór soli

Nie zakładaj, że wystarczy jakakolwiek sól.Obiektywnie najlepszą opcją jest gruboziarnista sól: smalec zawsze okaże się idealny.

Janem
Janem
Dzielę się z Wami wspaniałymi przepisami tradycyjnej polskiej kuchni oraz poradami, jak stworzyć przytulny i stylowy dom. Moje osobiste triki, sprawdzone przez lata, sprawią, że każdy dzień będzie pełen ciepła i smaku. Dołączcie do mnie w tej kulinarnej i domowej podróży!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Nejoblíbenější

Nedávné komentáře