HomeJedzenieJak gotować kotlety z cukinii: sprawdzony przepis

Jak gotować kotlety z cukinii: sprawdzony przepis

Latem warto zwrócić szczególną uwagę na produkty sezonowe, gdyż są one dobre dla zdrowia..

Jednym z tych cennych „prezentów“ ciepłego sezonu jest cukinia..

Ekspert kulinarny naszego magazynu, kucharka Julia Arkhipova, zaproponowała przepis na doskonałe danie warzywne.

Jak gotować kotlety z cukinii?

Lista składników

– trochę mniej niż kilogram cukinii (około 800 gramów);
– kilka liści mięty i pęczek dowolnej zieleni;
– 2 jajka;
– kilka zielonych cebul;
– 50 gramów twardego sera;
– dwa ząbki czosnku;
– cztery łyżki mąki;
– panierowanie (jak długo to zajmie);
– sól i przyprawy.

Proces gotowania

Cukinię należy umyć i obrać.Następnie posiekaj warzywo na średniej tarce i posyp solą.Warto poczekać pół godziny: preparat warzywny zostanie wyciśnięty.

Posiekaj czosnek nożem, podobnie jak warzywa i cebulę, i dodaj składniki do cukinii.

Ser należy zetrzeć i dodać do masy głównej razem z jajkami.Całość ubić na gładką masę, dodać przyprawy i mąkę, ponownie wymieszać.

Następnie panieruj kotlety i przystąp do smażenia: gdy pojawi się skórka, możesz bezpiecznie odwrócić kotlety.

Janem
Janem
Dzielę się z Wami wspaniałymi przepisami tradycyjnej polskiej kuchni oraz poradami, jak stworzyć przytulny i stylowy dom. Moje osobiste triki, sprawdzone przez lata, sprawią, że każdy dzień będzie pełen ciepła i smaku. Dołączcie do mnie w tej kulinarnej i domowej podróży!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Nejoblíbenější

Nedávné komentáře