HomeJedzenieStary kaukaski wyjaśnił, dlaczego wiele osób nigdy nie dostaje smacznego kebaba: sekret...

Stary kaukaski wyjaśnił, dlaczego wiele osób nigdy nie dostaje smacznego kebaba: sekret okazał się prosty

Wiele osób uwielbia grilla.Ale niestety nie każdy może pochwalić się przygotowaniem naprawdę pysznego dania..

Pewien stary kaukaski, niedościgniony mistrz w tej kwestii, wyjaśnił, dlaczego tak się dzieje..

Kanał Zen „Petrov.Travels“ opowiada o tajemnicach Ormian.Swoją drogą jego kebab oceniany jest jako „fantastyczny“.

Mięso

Ten człowiek mówi: główną cechą jest to, że mięso nie powinno być zbyt chude, musi być tłuste, w przeciwnym razie danie wyjdzie suche.

Według mistrza nie mniej ważny w tej kwestii jest rozmiar kawałków: nie powinny być małe.Większe kawałki zachowują więcej soku.

Mięso na Kaukazie często nie jest marynowane.Pozbądź się tylko soli i pieprzu.

Jeśli jednak mięso jest bardzo twarde, można je marynować w wodzie mineralnej lub ayranie.

Na Kaukazie nigdy nie używano octu (niejasna tradycja ZSRR), który zabija smak szaszłyka.

Wiele osób polewa mięso majonezem, ale jest to absolutnie zabronione.

Jednym słowem maestro radzi po prostu wybierać dobre, miękkie mięso, aby uniknąć wielu niepotrzebnych problemów.

Mówi także o niedopuszczalności nadmiaru przypraw, w przeciwnym razie możesz stracić smak mięsa.Przyprawy mają za zadanie podkreślać ten smak, a nie go przekreślać.

Przygotowanie

Ale nadal głównym błędem wielu jest sam proces gotowania, kiedy mięso jest już smażone.

Z jakiegoś powodu niektórzy wierzą, że jeśli napełnisz grilla ogromnymi węglami, napełnisz wszystko płynem do zapalniczek, a następnie będziesz trzymać mięso na rozżarzonych węglach, otrzymasz pyszny kebab.Oni się mylą.

Po pierwsze: węgle muszą być w porządku.Po drugie: nie ma potrzeby używania płynu do zapalniczek.

Po trzecie: niedopuszczalne jest smażenie mięsa na rozżarzonych węglach.

Wysoka temperatura sprawi, że mięso przypali się tylko na zewnątrz, ale w środku pozostanie surowe.

Dlatego zaleca się gotowanie dopiero po pokryciu węgli cienką warstwą popiołu.

Janem
Janem
Dzielę się z Wami wspaniałymi przepisami tradycyjnej polskiej kuchni oraz poradami, jak stworzyć przytulny i stylowy dom. Moje osobiste triki, sprawdzone przez lata, sprawią, że każdy dzień będzie pełen ciepła i smaku. Dołączcie do mnie w tej kulinarnej i domowej podróży!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Nejoblíbenější

Nedávné komentáře