HomeJedzenieSoczyste, smaczne, różowe: jak gotować placki ziemniaczane bez ziemniaków - to powinien...

Soczyste, smaczne, różowe: jak gotować placki ziemniaczane bez ziemniaków – to powinien być główny składnik

Czy wiesz, że pyszne naleśniki można zrobić bez użycia ziemniaków?.

Okazuje się, że z cebuli można zrobić pyszne naleśniki..

Tak, nie zdziw się.Z trzech cebul, jednego jajka i niewielkiej ilości kaszy manny można przygotować prawdziwe kulinarne arcydzieło.

Przepisem na apetycznie wyglądające, smaczne i satysfakcjonujące danie przygotowane z dostępnych składników podzieliła się Julia Arkhipova, ekspertka publikacji sieci Belnovosti w dziedzinie gotowania, kucharka i piekarz czwartej klasy.

Jak gotować naleśniki cebulowe

Weź trzy duże cebule i pokrój je w kostkę.

Wielkość kawałków powinna być średnia.Draniki raczej nie okażą się smaczne, jeśli kostki cebuli będą za małe.

Powstałą masę warzywną należy wlać do miski.Należy tam również rozbić jedno jajko i dodać trzy łyżki kaszy manny napełnionej wcześniej wodą.

Następujące składniki to kwaśna śmietana (1 łyżeczka.l.) i proszek do pieczenia (1/3 łyżeczki.l.).

Dokładnie wymieszaj zawartość miski, dodaj sól i pieprz.

W rezultacie powstanie baza, z której wyjdą wspaniałe naleśniki.Wystarczy usmażyć je na patelni na złoty kolor.

Janem
Janem
Dzielę się z Wami wspaniałymi przepisami tradycyjnej polskiej kuchni oraz poradami, jak stworzyć przytulny i stylowy dom. Moje osobiste triki, sprawdzone przez lata, sprawią, że każdy dzień będzie pełen ciepła i smaku. Dołączcie do mnie w tej kulinarnej i domowej podróży!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Nejoblíbenější

Nedávné komentáře