Smażonego kurczaka można śmiało zaliczyć do dań prostych, ale nie oznacza to, że nawet tak znanego dania nie można podać w ciekawy sposób..
Przykładowo dobrze dobrana kompozycja przypraw odmieni ptaka nie do poznania..
Dlatego ekspert naszego magazynu w dziedzinie gotowania, Julia Arkhipova, radzi zwrócić uwagę na najlepsze opcje.
Jakie przyprawy wybrać do smażonego kurczaka
Z papryką i kolendrą
W takim przypadku zaleca się potraktowanie ptaka wybranymi przyprawami przed smażeniem i odczekanie pół godziny przed obróbką cieplną.
Najlepiej połączyć nie tylko paprykę i kolendrę, ale dodać też odrobinę kurkumy dla koloru i czosnku granulowanego dla smaku.
Opcja dla smakoszy
W tym przypadku również zaleca się najpierw przyprawić kurczaka, a dopiero potem rozpocząć proces smażenia.Do marynowania wystarczy 30 minut.
Jeśli uważasz się za smakosza, to do smażenia kurczaka warto wybrać połączenie tymianku, rozmarynu, ostrej papryki i niewielkiej ilości papryki.
Taki ptak nie pozostawi nikogo obojętnym.