HomeJedzeniePrzestań przestrzegać proporcji 1:2, a ryż stanie się kruchy: zapomnij o lepkiej...

Przestań przestrzegać proporcji 1:2, a ryż stanie się kruchy: zapomnij o lepkiej owsiance

Gotowanie ryżu, aby nie zamienił się w owsiankę, wcale nie jest trudne.

Musisz po prostu przestać stosować się do przestarzałych porad.W szczególności nie ma potrzeby utrzymywania stosunku 1:2.

Mówimy Ci, jak ugotować ryż, aby okazał się puszysty.

Jak ugotować puszysty ryż

Najpierw ryż należy dokładnie umyć.Po drugie, musisz gotować w rondlu.

Najpierw smaż ryż na oleju roślinnym przez trzy minuty.Następnie dodaj wrzącą wodę.

Jeśli wziąłeś jedną szklankę ryżu, dodaj szklankę wrzącej wody.Sól, dodaj przyprawy.

Ryż przykryj pergaminem, przykryj pokrywką i gotuj na wolnym ogniu przez około 12 minut.

Po tym czasie owinąć rondelek ręcznikami.Po 10-15 minutach można podawać ryż.

Janem
Janem
Dzielę się z Wami wspaniałymi przepisami tradycyjnej polskiej kuchni oraz poradami, jak stworzyć przytulny i stylowy dom. Moje osobiste triki, sprawdzone przez lata, sprawią, że każdy dzień będzie pełen ciepła i smaku. Dołączcie do mnie w tej kulinarnej i domowej podróży!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Nejoblíbenější

Nedávné komentáře