Ci Francuzi są dość dziwni.Robią dżem z cebuli, a morele pieczą z serem..
Ale kłótnie o gusta to ostatnia rzecz..
Ekspertka naszego magazynu Julia Arkhipova, czwartorzędna kucharka i piekarz, opowiedziała nam, jak upiec morele z serem i miodem.
Będziesz potrzebować:
Jak gotować
1.Morele umyj, przekrój na połówki i usuń pestkę.
2.Naczynie do pieczenia wysmaruj olejem i ułóż w nim morele wnęką do góry.
3.Ser pokroić lub zetrzeć na tarce i włożyć do połówek moreli.
4.Ser polej miodem i posyp posiekanymi orzechami.
Doprowadzić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni Celsjusza na 10 minut.
Uważa się, że morele z serem są doskonałą przystawką do wina.
Wcześniej powiedzieliśmy, jak przygotować buraki na zimę na barszcz i sałatki.