HomeJedzeniePrzepis na aromatyczne kiszone pomidory na zimę: miłośnicy słonych przekąsek z pewnością...

Przepis na aromatyczne kiszone pomidory na zimę: miłośnicy słonych przekąsek z pewnością go docenią

Pomidory kiszone są pierwszymi, które idą zimą.To zawsze mile widziana przekąska na stole..

Przepisów jest wiele – słodkie pomidory, we własnym soku itp.Tę przystawkę z pewnością docenią miłośnicy pikantnych i aromatycznych potraw..

Ekspertka naszego magazynu Julia Arkhipova, czwartorzędna kucharka i piekarz, opowiedziała nam, jak pysznie marynować pomidory na zimę.

Będziesz potrzebować:

  • pomidory 2,5 kg.
  • papryka 3-4 szt.
  • ostra papryka 1-2 szt.
  • czosnek 1 duża główka.
  • bazylia, koperek i natka pietruszki do smaku.
  • woda 1 litr.
  • sól 1 łyżka.l.
  • cukier 3 łyżki.l.
  • ocet (9%) 2 łyżki.l.na litrowy słoik.
  • Jak gotować

    1.Bułgarską i ostrą paprykę należy obrać i przepuścić przez maszynę do mięsa wraz z czosnkiem i ziołami.

    2.Gotowy dressing należy przełożyć do słoików – po 2 łyżki w każdym.

    3.Na wierzchu ułożyć ciasno pomidory i zalać solanką.

    4.Aby go przygotować, dodaj sól i cukier do jednego litra wody i zagotuj.

    5.Przykryj słoiki pokrywkami i umieść je na patelni do sterylizacji na 10 minut.

    Gdy będzie gotowy, dodaj ocet i zwiń pokrywki.Odwróć się i po schłodzeniu wyjmij przedmioty do przechowywania.

    Janem
    Janem
    Dzielę się z Wami wspaniałymi przepisami tradycyjnej polskiej kuchni oraz poradami, jak stworzyć przytulny i stylowy dom. Moje osobiste triki, sprawdzone przez lata, sprawią, że każdy dzień będzie pełen ciepła i smaku. Dołączcie do mnie w tej kulinarnej i domowej podróży!

    LEAVE A REPLY

    Please enter your comment!
    Please enter your name here

    Nejoblíbenější

    Nedávné komentáře