Pomidory kiszone są pierwszymi, które idą zimą.To zawsze mile widziana przekąska na stole..
Przepisów jest wiele – słodkie pomidory, we własnym soku itp.Tę przystawkę z pewnością docenią miłośnicy pikantnych i aromatycznych potraw..
Ekspertka naszego magazynu Julia Arkhipova, czwartorzędna kucharka i piekarz, opowiedziała nam, jak pysznie marynować pomidory na zimę.
Będziesz potrzebować:
Jak gotować
1.Bułgarską i ostrą paprykę należy obrać i przepuścić przez maszynę do mięsa wraz z czosnkiem i ziołami.
2.Gotowy dressing należy przełożyć do słoików – po 2 łyżki w każdym.
3.Na wierzchu ułożyć ciasno pomidory i zalać solanką.
4.Aby go przygotować, dodaj sól i cukier do jednego litra wody i zagotuj.
5.Przykryj słoiki pokrywkami i umieść je na patelni do sterylizacji na 10 minut.
Gdy będzie gotowy, dodaj ocet i zwiń pokrywki.Odwróć się i po schłodzeniu wyjmij przedmioty do przechowywania.