HomeJedzeniePodczas kiszenia ogórków nie zapomnij włożyć tego do słoika: warzywa wyjdą niesamowicie...

Podczas kiszenia ogórków nie zapomnij włożyć tego do słoika: warzywa wyjdą niesamowicie chrupiące

Wielu smakoszy po prostu uwielbia chrupiące pikle..

Ale jak zadbać o to, aby warzywa nabrały pożądanej konsystencji?.

Okazuje się, że istnieje sekretny składnik, który zapewnia pojawienie się „chrupkości“.

Sekretem doskonałych ogórków kiszonych podzieliła się Julia Arkhipova, ekspertka publikacji sieci Biełowosti w dziedzinie gotowania, kucharka i piekarz czwartej klasy.

Co włożyć do słoika podczas kiszenia ogórków

Tym bardzo oszczędzającym dodatkiem jest estragon.Inna nazwa to estragon.

Aby ogórki były chrupiące, kisząc je w szklanym pojemniku, trzeba poprosić o kilka liści wspomnianej rośliny.

Dzięki temu składnikowi warzywa nabiorą nie tylko „chrupkości“, ale także przyjemnej nuty smakowej.

Co zrobić, jeśli nie ma estragonu

Oczywiście nie każdy mieszkaniec lata ma dostęp do tej rośliny.

Nie martw się jednak, jeśli nie masz dostępu do estragonu.

W końcu istnieją dwa idealne zamienniki na raz.Są to wiśnia i czarna porzeczka.

Blaszki liściowe tych roślin ogrodowych są źródłem garbników, które chronią pikle przed nadmierną miękkością.

Janem
Janem
Dzielę się z Wami wspaniałymi przepisami tradycyjnej polskiej kuchni oraz poradami, jak stworzyć przytulny i stylowy dom. Moje osobiste triki, sprawdzone przez lata, sprawią, że każdy dzień będzie pełen ciepła i smaku. Dołączcie do mnie w tej kulinarnej i domowej podróży!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Nejoblíbenější

Nedávné komentáře