Wielu smakoszy po prostu uwielbia chrupiące pikle..
Ale jak zadbać o to, aby warzywa nabrały pożądanej konsystencji?.
Okazuje się, że istnieje sekretny składnik, który zapewnia pojawienie się „chrupkości“.
Sekretem doskonałych ogórków kiszonych podzieliła się Julia Arkhipova, ekspertka publikacji sieci Biełowosti w dziedzinie gotowania, kucharka i piekarz czwartej klasy.
Co włożyć do słoika podczas kiszenia ogórków
Tym bardzo oszczędzającym dodatkiem jest estragon.Inna nazwa to estragon.
Aby ogórki były chrupiące, kisząc je w szklanym pojemniku, trzeba poprosić o kilka liści wspomnianej rośliny.
Dzięki temu składnikowi warzywa nabiorą nie tylko „chrupkości“, ale także przyjemnej nuty smakowej.
Co zrobić, jeśli nie ma estragonu
Oczywiście nie każdy mieszkaniec lata ma dostęp do tej rośliny.
Nie martw się jednak, jeśli nie masz dostępu do estragonu.
W końcu istnieją dwa idealne zamienniki na raz.Są to wiśnia i czarna porzeczka.
Blaszki liściowe tych roślin ogrodowych są źródłem garbników, które chronią pikle przed nadmierną miękkością.