HomeJedzeniePo co dodawać sodę i cukier do smażenia cebuli: nie wszystkie gospodynie...

Po co dodawać sodę i cukier do smażenia cebuli: nie wszystkie gospodynie domowe wiedzą

Wiele osób uważa, że ​​smażenie cebuli to najprostsze zadanie kulinarne, z którym poradzi sobie nawet osoba bez doświadczenia..

Jednak u każdego cebula okazuje się inna..

Warto zrozumieć, że jakość całego dania będzie w dużej mierze zależeć od tego składnika, mówi kucharka Julia Arkhipova, ekspert kulinarny naszego magazynu.

Dlatego niektóre doświadczone gospodynie domowe wprowadzają specjalne dodatkowe składniki w procesie smażenia cebuli.

Co to daje?

Rola sody

Jeśli dodasz tylko jedną szczyptę sody, smażona cebula dosłownie się zmieni.Warzywo będzie miało piękny kolor i bardzo przyjemny smak.

Soda neutralizuje również specyficzny zapach cebuli.

Po co dodawać cukier?

Ale ta kulinarna sztuczka pozwoli Ci rozpieszczać się prawdziwą karmelizowaną cebulą, która stanie się „atrakcją“ każdego dania.

Dla pozytywnego efektu wystarczy dodać pół łyżeczki cukru.

Oprócz zwykłego cukru można dodać także cukier trzcinowy i brązowy.

Janem
Janem
Dzielę się z Wami wspaniałymi przepisami tradycyjnej polskiej kuchni oraz poradami, jak stworzyć przytulny i stylowy dom. Moje osobiste triki, sprawdzone przez lata, sprawią, że każdy dzień będzie pełen ciepła i smaku. Dołączcie do mnie w tej kulinarnej i domowej podróży!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Nejoblíbenější

Nedávné komentáře