HomeJedzenieOd tego zależy miękkość smażonej wątróbki: 3 triki - a wątroba nie...

Od tego zależy miękkość smażonej wątróbki: 3 triki – a wątroba nie stanie się twarda, nawet jeśli bardzo tego chcesz

Gospodynie domowe dokładają wszelkich starań, aby zmiękczyć wątrobę..

I posypują go sodą, i moczą w mleku i occie.Chociaż wszystko jest znacznie prostsze.

Co trzeba zrobić z wątrobą, żeby była miękka – mówi Julia Arkhipova, ekspertka publikacji sieci Belnovosti z zakresu gotowania, kucharka i czwartorzędny piekarz.

Jak zmiękczyć wątrobę

To, czy wątroba okaże się miękka, zależy między innymi od metody rozmrażania.

Wątrobę należy rozmrażać powoli, na dolnej półce lodówki.

Po drugie, wątrobę należy pokroić na duże kawałki.Jeśli pokroisz go w drobną kostkę, wypuści cały sok.

Po trzecie, podczas smażenia wątróbkę należy często obracać lub mieszać.Smażenie z każdej strony do końca nie wchodzi w grę.Nie smaż także wątroby na dużym ogniu.

Wcześniej ekspert powiedział, jak gotować klopsiki w stylu marokańskim.

Janem
Janem
Dzielę się z Wami wspaniałymi przepisami tradycyjnej polskiej kuchni oraz poradami, jak stworzyć przytulny i stylowy dom. Moje osobiste triki, sprawdzone przez lata, sprawią, że każdy dzień będzie pełen ciepła i smaku. Dołączcie do mnie w tej kulinarnej i domowej podróży!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Nejoblíbenější

Nedávné komentáře