W związku ze zbiorami cukinii pod koniec lata, mieszkańcy lata nie wiedzą, co robić.Ale zamiast dawać warzywa sąsiadom i przyjaciołom, spróbuj przygotować to danie..
Pożywny i pyszny obiad można przygotować już z jednej przerośniętej cukinii..
Ekspertka naszego magazynu Julia Arkhipova, szefowa kuchni i piekarz czwartej kategorii, opowiedziała nam, jak gotować.
Będziesz potrzebować:
Jak gotować
1.Cukinię przecina się wzdłuż, miąższ usuwa łyżką, układa na blasze do pieczenia i piecze w piekarniku nagrzanym do 180 stopni Celsjusza przez 15 minut.
2.W międzyczasie pokrój cebulę, posiekaj czosnek i podsmaż je na rozgrzanej patelni na oleju roślinnym.
3.Następnie dodaj mięso mielone, sól, przyprawy i doprowadzaj do gotowości.
4.Ser zetrzyj na grubej tarce, pomidory pokrój w plasterki, a zioła posiekaj.
5.Tak przygotowaną cukinię nadziewamy, wierzch dekorujemy pomidorami i posypujemy ziołami.Pieczemy w piekarniku 30 minut, a kilka minut przed upieczeniem posypujemy całość startym serem.Smacznego!