HomeJedzenieNiewiele osób gotuje cukinię w ten sposób: ani jedna cukinia nie zmarnuje...

Niewiele osób gotuje cukinię w ten sposób: ani jedna cukinia nie zmarnuje się – zapisz przepis

Cukinię można nie tylko smażyć i duszić, ale także dodawać do kotletów warzywnych..

Przepis na pyszne kotlety warzywne z cukinią opowiada Julia Arkhipova, ekspertka publikacji internetowej Belnovosti w dziedzinie gotowania, kucharka i piekarz czwartej klasy.

Jak gotować kotlety warzywne z cukinią

Na 300 gramów cukinii potrzebne będą: dwa jajka, 100 gramów sera, 200 gramów ziemniaków, 100 gramów marchwi, 1-2 ząbki czosnku, 30 gramów zielonej cebuli, 3 czubate łyżki mąki, 5-6 łyżek stołowych bułki tartej, soli i pieprzu – do smaku.

Cukinię, ziemniaki i marchewkę zetrzyj na grubej tarce.Cukinię i ziemniaki odciśnij i wymieszaj z marchewką.

Sól, dodać mąkę i jajka, wymieszać, odstawić na 10 minut.

Dodać starty ser, czosnek i dymkę, wymieszać, uformować kotlety.

Obtaczamy w bułce tartej i smażymy na średnim ogniu bez przykrycia.

Wcześniej ekspert powiedział, jak gotować bakłażany z mięsem mielonym.

Janem
Janem
Dzielę się z Wami wspaniałymi przepisami tradycyjnej polskiej kuchni oraz poradami, jak stworzyć przytulny i stylowy dom. Moje osobiste triki, sprawdzone przez lata, sprawią, że każdy dzień będzie pełen ciepła i smaku. Dołączcie do mnie w tej kulinarnej i domowej podróży!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Nejoblíbenější

Nedávné komentáře