HomeJedzenieNie tylko sól: co dodać do wody podczas gotowania makaronu – 3...

Nie tylko sól: co dodać do wody podczas gotowania makaronu – 3 sekretne dodatki na jasny smak

Jak gotować makaron? Każdy kucharz zna odpowiedź na to pytanie.Nawet początkujący..

Ale jak przeprowadzić ten zabieg kulinarny, aby efektem końcowym nie była standardowa przystawka, ale naprawdę apetyczne danie?.

Nie wie o tym nawet wielu doświadczonych smakoszy.

Ale wszystko jest również bardzo proste! Wystarczy zastosować kilka popularnych dodatków.

O tej interesującej technice opowiedziała Julia Arkhipova, ekspertka w dziedzinie kulinarnej publikacji internetowej Belnovosti, kucharka i piekarz czwartej kategorii.

Jakich dodatków używać podczas gotowania makaronu?

Pamiętaj: jakiej wody dodajesz do gotowania makaronu? Tylko sól?

Na próżno, bo nikt nie przeszkadza Ci w stosowaniu dodatkowych „polepszaczy smaku“.

Gdy tylko płyn zacznie wrzeć, wrzuć do niego:

  • Liść laurowy.
  • Papryka w postaci grochu.
  • Cebula przekrojona na pół.
  • Dzięki temu makaron nie będzie gotowany w zwykłej wodzie, ale w prawdziwym bulionie.

    Ta opcja obróbki cieplnej będzie miała pozytywny wpływ na smak produktu.

    Efektem końcowym będzie niezwykle apetyczne danie.

    Wystarczy posypać go serem i zjeść – a wtedy doznasz sporej przyjemności gastronomicznej.

    A jeśli doprawisz ugotowany makaron pysznym sosem, otrzymasz danie o jakości restauracyjnej.

    Janem
    Janem
    Dzielę się z Wami wspaniałymi przepisami tradycyjnej polskiej kuchni oraz poradami, jak stworzyć przytulny i stylowy dom. Moje osobiste triki, sprawdzone przez lata, sprawią, że każdy dzień będzie pełen ciepła i smaku. Dołączcie do mnie w tej kulinarnej i domowej podróży!

    LEAVE A REPLY

    Please enter your comment!
    Please enter your name here

    Nejoblíbenější

    Nedávné komentáře