Smażoną rybę niewątpliwie można nazwać jednym z najsmaczniejszych rodzajów przysmaków..
Dlatego wiele osób dość często przygotowuje ten produkt..
Ale jest jeden znaczący niuans, który denerwuje każdą gospodynię domową: nawet obecność mocnego kaptura nie może uchronić przed pojawieniem się określonego zapachu.
Jednak za pomocą kilku sztuczek problem ten można rozwiązać, z pewnością gotuje Julia Arkhipova, ekspert w dziedzinie gotowania dla naszego magazynu.
Jakie są te tajemnice?
Dodatkowa porcja warzyw
Istota tej metody jest prosta: niektóre produkty przejmą „ciężar“, chroniąc kuchnię przed nieprzyjemnymi zapachami.
Musisz obrać małe ziemniaki, marchewkę i cebulę.Warzywa pokroić w plasterki i umieścić je na patelni przed smażeniem ryby.
Marynata
Wielu szefów kuchni zna ten sekret: jeśli przed smażeniem przetrzymasz produkt w specjalnej marynacie, możesz zapomnieć o zapachu.Z reguły mówimy o mleku, wodzie z sokiem z cytryny lub piwie.
Trzymaj rybę w tej marynacie przez kwadrans.