HomeJedzenieKasza gryczana po polsku: okazuje się bardzo smaczna - nie zalega na...

Kasza gryczana po polsku: okazuje się bardzo smaczna – nie zalega na stole, rodzina zjada ją od razu

Masz dość zwykłej kaszy gryczanej? Spróbuj polskiej kaszy gryczanej, smak miło Cię zaskoczy.

Zdradzamy Ci tajniki gotowania kaszy gryczanej po polsku.

Jak ugotować kaszę gryczaną po polsku

Kaszę gryczaną ugotuj w zwykły sposób, ale na samym początku gotowania dodaj do wody mały kawałek masła.

Połowę ugotowanej kaszy gryczanej ułożyć w naczyniu do zapiekania, na wierzchu ułożyć podsmażone grzyby i cebulę, przykryć pozostałą kaszą gryczaną.

Następnie na kaszę gryczaną wylewamy jajko i śmietanę.Jest przygotowany w następujący sposób.

Do miski wbij jajko, dodaj 300 g śmietany i pół łyżeczki soli, wymieszaj.

Kaszę gryczaną posypać tartym serem i wstawić do piekarnika nagrzanego do 170 stopni na 15 minut.

Janem
Janem
Dzielę się z Wami wspaniałymi przepisami tradycyjnej polskiej kuchni oraz poradami, jak stworzyć przytulny i stylowy dom. Moje osobiste triki, sprawdzone przez lata, sprawią, że każdy dzień będzie pełen ciepła i smaku. Dołączcie do mnie w tej kulinarnej i domowej podróży!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Nejoblíbenější

Nedávné komentáře