Masz dość zwykłej kaszy gryczanej? Spróbuj polskiej kaszy gryczanej, smak miło Cię zaskoczy.
Zdradzamy Ci tajniki gotowania kaszy gryczanej po polsku.
Jak ugotować kaszę gryczaną po polsku
Kaszę gryczaną ugotuj w zwykły sposób, ale na samym początku gotowania dodaj do wody mały kawałek masła.
Połowę ugotowanej kaszy gryczanej ułożyć w naczyniu do zapiekania, na wierzchu ułożyć podsmażone grzyby i cebulę, przykryć pozostałą kaszą gryczaną.
Następnie na kaszę gryczaną wylewamy jajko i śmietanę.Jest przygotowany w następujący sposób.
Do miski wbij jajko, dodaj 300 g śmietany i pół łyżeczki soli, wymieszaj.
Kaszę gryczaną posypać tartym serem i wstawić do piekarnika nagrzanego do 170 stopni na 15 minut.