Z cukinii można przygotować wiele pysznych dań, a nawet zestaw obiadowy z zupą na pierwsze danie, faszerowaną cukinią na danie główne i naleśniki na deser..
Można to zrobić prościej i zrobić pyszną pastę, którą od czasu do czasu można wykorzystać do zrobienia kanapek..
Ekspertka naszego magazynu Julia Arkhipova, czwartorzędna kucharka i piekarz, opowiedziała nam, jak przygotować pastę z cukinii.
Będziesz potrzebować:
Jak gotować
1.Do tego przepisu możesz użyć dowolnej cukinii, ale przerośnięte warzywa będą musiały zostać obrane i usunięte z nasion.
2.Następnie pokroić miąższ cukinii i obraną cebulę w kostkę.
3.Marchew należy zetrzeć na grubej tarce.
4.Podsmaż warzywa, następnie dodaj przyprawy i gotuj na wolnym ogniu, aż będą gotowe.
5.Gdy wszystko będzie gotowe, zmiel warzywa i roztopiony ser w blenderze, następnie dodaj przygotowane warzywa i pasta gotowa.
Podawaj na zimno, ciesz się posiłkiem.
Wcześniej powiedzieliśmy, jak zrobić wspaniałą sałatkę ze zwykłego śledzia.