HomeJedzenieJeden krok przed smażeniem - a jajecznica wyjdzie idealna: nie spiesz się,...

Jeden krok przed smażeniem – a jajecznica wyjdzie idealna: nie spiesz się, aby wbić jajko bezpośrednio na patelnię

Na pierwszy rzut oka nie ma prostszego dania niż jajka sadzone..

W rzeczywistości wielu kucharzy stale napotyka problemy podczas przygotowywania tego standardowego śniadania..

Albo naczynie się przypali, wtedy zostaje dużo nieskrzepniętego białka, albo żółtko okazuje się zbyt gęste.

Dlatego przygotowanie idealnej jajecznicy (twarde białko, płynne żółtko) nie jest takie proste.

Jest jednak jeden mały trik, który pozwala bez problemu osiągnąć zamierzony efekt.

O tej przydatnej sztuczce opowiedziała Julia Arkhipova, ekspertka w dziedzinie kulinarnej publikacji internetowej Belnovosti, kucharka i piekarz czwartej kategorii.

Sekret doskonałej jajecznicy

Wniosek jest taki: nie musisz od razu wbijać jajka bezpośrednio na patelnię.

Najpierw produkt należy podzielić na dwie części.

Najpierw wlej białko na rozgrzaną patelnię.Gdy przezroczysta masa zacznie zmieniać kolor na biały, połóż żółtko na wierzchu.

Dzięki temu oba składniki zachowają idealną konsystencję.Biel całkowicie skoaguluje bez spalania.

Żółtko będzie płynne.Na tej części naczynia nie pojawi się biały „film“.

Wcześniej smakoszom mówiono, jak zrobić pizzę ziemniaczaną.

Janem
Janem
Dzielę się z Wami wspaniałymi przepisami tradycyjnej polskiej kuchni oraz poradami, jak stworzyć przytulny i stylowy dom. Moje osobiste triki, sprawdzone przez lata, sprawią, że każdy dzień będzie pełen ciepła i smaku. Dołączcie do mnie w tej kulinarnej i domowej podróży!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Nejoblíbenější

Nedávné komentáře