HomeJedzenieJak zrobić słodko-kwaśny sos z miodu i musztardy: nikt nie pozostanie obojętny

Jak zrobić słodko-kwaśny sos z miodu i musztardy: nikt nie pozostanie obojętny

Każdy kucharz zna dziesiątki przepisów na różne sosy, które potrafią odmienić nawet najprostsze danie..

Gospodynie domowe powinny brać z nich przykład, gdyż udany dodatek do dania głównego nigdy nie będzie zbędny..

Jednym z najbardziej udanych będzie sos słodko-kwaśny, który można nazwać niemal uniwersalnym – mówi ekspertka kulinarna naszego magazynu, kucharka Julia Arkhipova.

Jak zrobić świetny sos musztardowo-miodowy?

Lista wymaganych składników

– dwie łyżki płynnego miodu;
– dwie łyżki musztardy (niezbyt ostrej);
– duża łyżka soku z cytryny;
– trzy łyżki nierafinowanego oleju roślinnego (najlepiej oliwkowego);
– trochę soli i pieprzu.

Proces gotowania

Wskazane jest, aby musztarda nie była zbyt ostra, ale można to zrobić według własnego uznania.Jeśli jesteś fanem pikantnych potraw, musztarda może być ostra.

Weź miskę do miksowania i włóż do niej wszystkie składniki.Najpierw uzyskaj jednolitą konsystencję za pomocą widelca.Kiedy składniki się połączą, weź trzepaczkę i ubijaj.

Następnie sos można bezpiecznie podawać.

Janem
Janem
Dzielę się z Wami wspaniałymi przepisami tradycyjnej polskiej kuchni oraz poradami, jak stworzyć przytulny i stylowy dom. Moje osobiste triki, sprawdzone przez lata, sprawią, że każdy dzień będzie pełen ciepła i smaku. Dołączcie do mnie w tej kulinarnej i domowej podróży!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Nejoblíbenější

Nedávné komentáře