HomeJedzenieJak zrobić puree ziemniaczane 2 razy szybciej: mała sztuczka z masłem

Jak zrobić puree ziemniaczane 2 razy szybciej: mała sztuczka z masłem

Pruszki ziemniaczane są bardzo popularne wśród smakoszy..

I nie ma w tym nic dziwnego: danie jest apetyczne, doskonale sycące i dobrze komponuje się z mięsami i warzywami..

Ale puree ma poważną wadę: przygotowanie jedzenia zwykle zajmuje dużo czasu.

Jednak jeden mały trik może znacznie przyspieszyć ten proces.

O ciekawym lifehacku z masłem opowiedziała Yulia Arkhipova, ekspertka kulinarna internetowego wydania Belnovosti, kucharka i czwartorzędny piekarz.

Jak przyspieszyć przygotowanie puree ziemniaczanego

Być może najdłuższym etapem tworzenia dania jest gotowanie ziemniaków.

Proces ten można przyspieszyć.Najpierw należy pokroić obraną bulwę na małe kawałki, umieścić je w rondlu i zalać wodą (tak, aby przykrywała tylko kawałki ziemniaków: płynu nie powinno być dużo).

Obrane i pokrojone warzywa należy zalać zimną wodą na 5 minut.

Następnie należy postawić patelnię na kuchence, włączyć palnik i wrzucić do naczynia kawałek masła.

Tłusty produkt szybko się rozpuści i utworzy film na powierzchni płynu, dzięki czemu ziemniaki będą gotowe bardzo szybko.Być może za 8-10 minut.

Następnie gotowane ziemniaki trzeba będzie „przerobić“ tłuczkiem, wymieszać z mlekiem i dodatkową porcją masła.

To najszybszy sposób na przygotowanie puree.

Janem
Janem
Dzielę się z Wami wspaniałymi przepisami tradycyjnej polskiej kuchni oraz poradami, jak stworzyć przytulny i stylowy dom. Moje osobiste triki, sprawdzone przez lata, sprawią, że każdy dzień będzie pełen ciepła i smaku. Dołączcie do mnie w tej kulinarnej i domowej podróży!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Nejoblíbenější

Nedávné komentáře