HomeJedzenieJak zrobić naturalny syrop miętowy: łatwy sposób

Jak zrobić naturalny syrop miętowy: łatwy sposób

Wiele osób czasami chce urozmaicić swoją dietę różnymi syropami, ale przeraża nas kaloryczność i skład..

Z reguły w syropach nie ma nic zdrowego..

Jeśli mówimy o produkcie naturalnym, jego cena będzie niewiarygodnie wysoka, zauważa ekspert kulinarny naszego magazynu, kucharka Julia Arkhipova.

Jak zrobić naturalny syrop miętowy?

Wymagane komponenty

– duży pęczek mięty (około 150 gramów);
– pół średniej wielkości cytryny;
– szklanka wody i cukru.

Proces gotowania

Miętę należy dokładnie umyć i posiekać nożem.Cytrynę pokroić w plasterki.Umieść składniki w rondlu lub rondlu i dodaj szklankę wody.

Doprowadzić do wrzenia i zmniejszyć ogień do minimum.Gotuj przez pięć minut i wyjmij z pieca.Czekamy aż płyn osiągnie temperaturę pokojową i wstawiamy na noc do lodówki.

Nasz preparat należy przefiltrować, dodać cukru i ponownie włożyć do pieca.Po zagotowaniu gotuj syrop na małym ogniu przez pięć minut.

Syrop można zużyć w ciągu 14 dni, jeśli jest przechowywany w lodówce.

Janem
Janem
Dzielę się z Wami wspaniałymi przepisami tradycyjnej polskiej kuchni oraz poradami, jak stworzyć przytulny i stylowy dom. Moje osobiste triki, sprawdzone przez lata, sprawią, że każdy dzień będzie pełen ciepła i smaku. Dołączcie do mnie w tej kulinarnej i domowej podróży!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Nejoblíbenější

Nedávné komentáře